Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ 1

ΟΜΑΔΑ 1

ΜΕΛΗ: Φλώρα, Ζαχαρούλα, Λουσιάνο.

ΕΙΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ: Έρευνα Δημοσκόπησης

ΤΙΤΛΟΣ: "Οι δραστηριότητες των εφήβων στον ελεύθερό τους χρόνο."

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε με την επίβλεψη του καθηγητή και εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας Γ΄ Γυμνασίου. Είναι μια έρευνα δημοσκόπησης με θέμα τις δραστηριότητες των εφήβων στον ελεύθερο τους χρόνο. Στην εισαγωγή αναφέρονται τα γενικά στοιχεία, η οριοθέτηση του θέματος, οι μεταβλητές, η υπόθεση της έρευνας, ο σκοπός και οι κοινωνικές ωφέλειες της έρευνας, η μεθοδολογία της και οι παράγοντες που δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της.Το θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει υπάρχουσες πληροφορίες γύρω από το θέμα, που προήλθαν από τις διαθέσιμες πηγές όπως προηγούμενες μελέτες και έρευνες και το διαδίκτυο.



Παρουσίαση του προβλήματος

A.Γενικά στοιχεία

  1. Τι δραστηριότητες κάνουν οι έφηβοι στον ελεύθερο χρόνο τους;
  2. Από ποια ηλικία αρχίζουν να κάνουν τις δραστηριότητές τους;
  3. Πόση ώρα αφιερώνουν οι έφηβοι στον ελεύθερό τους χρόνο;
Β.Οριοθέτηση

Σε αυτήν την έρευνα δημοσκόπησης απάντησαν στο ερωτηματολόγιο μαθητές της Β' και της Γ' τάξης του σχολείου μας. 

Υπόθεση της έρευνας

Υποθέτουμε ως ομάδα ότι οι περισσότεροι μαθητές έχουν δραστηριότητες στον ελεύθερό τους χρόνο και ότι αυτές οι δραστηριότητες επηρεάζουν τα μαθήματα του σχολείου. Επίσης, πιστεύουμε πως ξεκινάνε τις δραστηριότητές τους από μικρή ηλικία.

Μεθοδολογία έρευνας

Αρχικά, ετοιμάσαμε το ερωτηματολόγιο, το οποίο περιέχει 17 ερωτήσεις με απαντήσεις κλειστού τύπου, στο Google Forms. Μετά, μοιράσαμε το link του ερωτηματολογίου σε όλους τους μαθητές της Β' και της Γ' τάξης του Γυμνασίου Πάρου. Έπειτα, περιμέναμε τις απαντήσεις. Το συνολικό δείγμα ήταν άτομα. Τέλος, αναλύσαμε τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα σε ραβδογράμματα και κυκλικά διαγράμματα (πίτες).