Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ 2

ΟΜΑΔΑ: ΟΙ ΜΠΑΝΑΝΙΤΣΕΣ

ΜΕΛΗ: ΜΑΡΚΟΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΟΥΡΑΝΙΑ

ΕΙΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ: Έρευνα δημοσκόπησης

ΤΙΤΛΟΣ: Πως χρησιμοποιούν οι νέοι τις ηλεκτρονικές συσκευές στην σημερινή εποχη;


ΠΕΡΙΛΗΨΗ: η εργασια αυτή εγινε για το μαθημα της τεχνολογιας της Γ Γυμνασιου. Είναι μια ερευνα δημοσκόπησης με θεμα το πως χρησιμοποιουν οι νεοι τις ηλεκτρονικές συσκευές στην σημερινή εποχή. Στην εισαγωγή αναφέρονται τα γενικα στοιχεια, η οριοθετηση του θεματος , μεταβλητες, υποθεση της ερευνας, ο σκοπος και οι κοινωνικες οφελειες της ερευνας, η μεθοδολογια της και οι παραγοντες που δεν επιρεαζουν τα αποτελέσματα της.



Παρουσιαση του προβληματος 

Α.Γενικα στοιχεια

Ποσες ωρες χρρησιμοποιουν οι εφηβοι το διαδικτιο;
Ποιες ιστοσελιδες επισκεπτονται οι εφηβοι;
Ποσους φιλους εχουν οι εφηβοι στο διαδικτιο;

Β. Οριοθετηση

Σε αυτην την ερευνα δημοσκοπηισης απαντησαν στο ερωτιματολογιο μαθητες της Β και Γ ταξης του σχολειου μας.

Υποθεση της ερευνας

Υποθετουμε οτι οι περισσοτεροι μαθητες χρησιμοποιουν το διαδικτιο πολλες ωρες καθημερινα,επισκεπτονται συγκεκριμενες ιστοσελιδες και εχουν αρκετους φιλους στο διαδικτιο και θελαμε να διαπιστοσουμε εαν η θεωρια μασ ισχυει.

Μεθοδολογια ερευνας

Αρχικα, ετοιμασαμε το ερωτηματολογιο, το οποιο περιεχει 20 ερωτησης με απαντησεις κλειστου τυπου στο Google Forms. Μετα, μοιρασαμε το link του ερωτηματολογιου σε ολους τους μαθητες της Β και της Γ ταξης του Γυμνασιου Παρου. Επειτα περιμεναμε τα αποτελεσματα.Το συνολικο δειγμα ηταν. Τελος, αναλυσαμε τα αποτελεσματα και τα συμπερασματα σε ραβδογραμματα και κυκλικα διαγραματα (πιτες).