Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ 3

ΟΜΑΔΑ 3
ΜΕΛΗ: Δέσποινα, Λευτέρης, Τάνια
ΕΙΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ: Έρευνα δημοσκόπησης
ΤΙΤΛΟΣ: Οι ενδυματολογικές συνήθειες των νέων στη σημερινή εποχή

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε με την επίβλεψη του καθηγητή και εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας Γ' Γυμνασίου. Είναι μία έρευνα δημοσκόπησης με θέμα τις ενδυματολογικές συνήθειες των νέων στη σημερινή εποχή. Στην Εισαγωγή αναφέρονται τα γενικά στοιχεία, η οριοθέτηση του θέματος , οι μεταβλητές, η υπόθεση της έρευνας, ο σκοπός και οι κοινωνικές ωφέλειες της έρευνας, η μεθοδολογία της και οι παράγοντες που δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματά της. Το Θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει υπάρχουσες πληροφορίες γύρω από το θέμα, που προήλθαν από τις διαθέσιμες πηγές όπως προηγούμενες μελέτες και έρευνες και το διαδίκτυο.'



Παρουσίαση προβλήματος
Α. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τι ονομάζουμε μόδα;
Τι ονομάζουμε ενδυματολογικές συνήθειες;
Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ενδυμασία;

Β. ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ
Σε αυτή την έρευνα δημοσκόπησης θα εξεταστούν οι ενδυματολογικές συνήθειες των μαθητών του Γυμνασίου Πάρου, Β'και Γ'τάξεις.

Υπόθεση της έρευνας
Υποθέτουμε ότι οι μαθητές του σχολείου μας ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους και τις ενδυματολογικές επιλογές τους. Επίσης, θεωρούμε πιθανό ότι επηρεάζονται από το κοινωνικό τους περιβάλλον καθώς και ότι διαθέτουν αρκετά χρήματα, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα της οικογένειάς τους.

Μεθοδολογία έρευνας
Αρχικά ετοιμάσαμε το ερωτηματολόγιο το οποίο περιέχει 17 ερωτήσεις με απαντήσεις κλειστού τύπου στο Google Forms. Μετά μοιράσαμε το link του ερωτηματολογίου σε όλους τους μαθητές της Β' και της Γ' τάξης του Γυμνασίου Πάρου. Έπειτα περιμέναμε τις απαντήσεις των μαθητών. Το συνολικό δείγμα ήταν  άτομα. Τέλος αναλύσαμε τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα σε ραβδογράμματα και κυκλικά διαγράμματα (πίτες).

Κατάλογος συμπερασμάτων